misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Hat magyarért szorítunk a teakwondo vb-n

Ma reggel, magyar idő szerint hat órakor Cseljabinszkben megkezdődött az év legrangosabb teakwondo eseménye, a világbajnokság. Megkérdeztük az érdekelteket, hogyan vágnak neki a nagy feladatnak.

A világbajnokság jövő hétfőn fejeződik be. Az adott súlycsoportok selejtezőmérkőzései, majd elődöntői külön napra esnek. Azaz, aki a selejtezőket, majd a nyolcad- és negyeddöntőt is sikerrel veszi, annak lesz egy napja, hogy rákészüljön az elődöntőre és az esetleges fináléra, amit minden súlycsoport esetében a következő nap esti programjában rendeznek (kivéve a zárónapot). Az időeltolódás Magyarországhoz képest három óra. A selejtezők magyar idő szerint reggel 6 és 9.30, valamint 11 és 14 óra között zajlanak (közte ebédszünet), az elődöntők és finálék 16 és 18 óra között lesznek. Időrendbe szedve bemutatjuk a magyar küldöttséget, és csatoljuk a hétfőn elkészült sorsolásukat is.

Május 12.: Lipcsei Claudia (46 kg), ha elődöntőbe jut, május 13-án is:
- Tapasztalatszerzésként tekintek a vb-re, még ha az idei olimpiai súlycsoportos Eb-n sikerült is az ötödik helyet megszereznem. Nyugodtan készülök rá, nincs rajtam teher. Nagyjából a mezőnyt már ismerem, kivéve az ázsiaiakat. Ráadásul most a megszokott 49 helyett 46 kg-ban indulok. Kedvező sorsolás mellett lesz esélyem a pontszerzésre.

Május 13.: Gonda Ivett (49 kg), ha elődöntőbe jut, május 14-én is:
- Kanadából érkeztem pénteken Magyarországra, majd szombaton mentünk tovább Oroszországba. Mondanom sem kell, hosszú és fárasztó út volt. Sérülésem nincs, jól érzem magam. Mindenki érmet szeretne látni, én nem teszek magamra ilyen terhet. Elvégeztük a munkát, a megkezdett úton megyünk tovább. Ennek több gyümölcse is volt már, például a Grand Prix-n vagy a tavalyi Eb-n. Fontos verseny a vb, de mindig van újabb és újabb feladat.

Május 14.: Kazinczy Viktor (68 kg), ha elődöntőbe jut, május 15-én is:
- Nehezítette a felkészülést, hogy én vagyok az egyetlen férfi induló, és edzőpartnerem sincs. Edzőnk, Tóth Balázs állt be velem küzdeni. Jól haladt a felkészülés, amely során új taktikai elemekkel bővült a repertoárom, ami magabiztosabbá tett. Optimistán várom a tornát. Látva az ellenfeleket, mindenki megfogható a megfelelő taktikával. Általában május-júniusra jön ki a csúcsformám, bizakodó vagyok.

Május 15.: Ducz Barbara (53 kg), ha elődöntőbe jut, május 16-án is:
- Sokat edzettünk, egy héttel a rajt előtt kellően fáradt is voltam. Mindent megteszek, ami tőlem telik, remélem, ez eredményben is meglátszik majd. A riói olimpiára való kijutásra nincs esélyem, de próbáltam végig pozitívan készülni az idei feladatokra, amiből az egyik most következik. A másik még az Universiade lesz júliusban. Elemeztük az ellenfeleket, tudjuk mi vár rám.

Május 17.: Kotsis Edina (57 kg) , ha elődöntőbe jut, május 18-án is:
- Tény, az utóbbi évek világversenyei nem úgy sikerültek, ahogy szerettem volna. Mindig tanulok a vereségekből, még ha nem is kellemesek. De szükségesek ahhoz, hogy eljussunk oda, ahova szeretnénk. Ez pedig most egy vb-érem, de legalábbis pontszerzés lenne. Aztán jön az Európa Játékok és az Universiade a nyáron, és el kell érni a Grand Prix sorozatot. De a legfontosabb a riói kvalifikáció. Ehhez fontos a mostani világbajnokság, hiszen tizenkétszeres szorzóval bír a világranglistán.

Május 18.: Braun Tímea (62 kg), az elődöntőket és a finálét is 18-án tartják:
- Ez lesz az első felnőtt világversenyem, csak juniorként voltam eddig vb-n. Sokszor elképzeltem, milyen is lehet. Igyekszem úgy kezelni, mint egy átlagos versenyt, és úgy készülni rá. Szeretnék meccset vagy meccseket nyerni, és akármi is lesz a vége, úgy akarok lejönni a pástról, hogy mindent megtettem. Állomásként tekintek rá, hogy a jövő évi Európa-bajnokságon már némi rutinnal a hátam mögött jól szerepeljek.


Molnár Attila/wtftaekwondo.hu



Csúcsra jár majd a Margitsziget Olimpiai eredményekért utazunk Bakuba