misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Országgyűlési igen a 2017-es vizes vb-nek

Nagy öröm, hogy a magyar Országgyűlés szinte egységesen, 96 százalékos arányban támogatta a 2017. évi vb ügyét; a közös ügyünket - jelentette ki Gyárfás Tamás, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke.

Így néz majd ki a Dagály úszókomplexum (forrás:mnsk)

Az Országgyűlés - 164 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 2 tartózkodással - megszavazta kedden azt a kormánypárti javaslatot, amely több hatósági határidőt is lerövidít annak érdekében, hogy Budapest megrendezhesse a 2017-re tervezett úszó- és vízilabda világbajnokságot.

"Ez a szinte egyöntetű kiállás még inkább elkötelezi a szervezőbizottságot. Ha az uszoda időben felépül, a rendezés is méltó lesz a feladat nagyságához" - hangsúlyozta Gyárfás Tamás, aki elmondta, hogy ő maga is jelen lehetett a parlamentben a szavazáson, az egy nappal korábbi vitát pedig televízióban élőben követte.

"Az a négy fő, aki nem támogatta az előterjesztést, nyilván azért tette - mint ahogy az az érveléskor is megfogalmazódott -, mert nem született az ingatlanra, a környezetre vonatkozó hatástanulmány. Ily módon mintegy rendezőként csak "beugrottunk" - jelentette ki a sportdiplomata. - "Ugyanakkor az is tény, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök vezette pályázati bizottság a 2021. évi vb rendezési jogát nyerte el."

Energiatermelő járdák lesznek a létesítmében (forrás:MNSH)

Gyárfás emlékeztetett rá, hogy a mexikói Guadalajara váratlan visszalépésével adódott egy helyzet, amelybe nem "beugrottunk", hanem lecsaptunk rá".

"Ha nem gyorsan cselekszünk, akkor a további jelentkezők egyike a kiválasztott. Az erre hivatottak úgy ítélték meg, az ország megbecsülése számára előnyt jelent, ha mielőbb bizonyítjuk a világnak, hogy Magyarország mire képes."

A Magyar Úszó Szövetség elnöke hozzáfűzte, hogy a hatástanulmány igénye jogos, de csak gyors döntéssel lehetett a rendezés jogát most megszerezni.

"Mindemellett ott a másik komoly szempont: a Magyar Olimpiai Bizottság a 2024. évi olimpiai pályázat érdekében dolgozik, a színhely 2017. szeptemberi 15-i kijelölése előtt kedvező lehet egy sikeres úszó vb".

 



Nyolc állomásos, ingyenes sportrendezvény-sorozat indul Óbudán A világ legjobb pankrátorai érkeznek Budapestre