misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Nyolc állomásos, ingyenes sportrendezvény-sorozat indul Óbudán

A tavaszköszöntő teljesítménytúrával rajtol szombaton a nyolc állomásból álló "Szabadidő, szeretem! Újratöltve" elnevezésű ingyenes óbudai sportrendezvény-sorozat, amely októberig tart.


 

A keddi sajtótájékoztatón Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere emlékeztetett arra, hogy a sorozat 2012-es indulásakor az egészségmegőrzés volt a cél, aztán pedig az, hogy minél több sporteseményt rendezzenek, közösséget építsenek.

Az idei sorozat újdonsága, hogy a legnépszerűbb eseményeket, a futófesztivált, a teljesítménytúrát és a Tour de Óbudát "megduplázzák", azaz tavasszal és ősszel is megrendezik.
    

A sorozat fővédnöke Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a világbajnok férfi válogatott szövetségi kapitánya, aki elmondta, nagyon örül annak, hogy gyerekei a kerületben megtalálják a sportolási lehetőségek széles választékát. Az eseményen részt vettek a korábbi évek fővédnökei, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Sinkó Andrea ritmikus gimnasztikázó olimpikon is.

Az eseménysorozat ingyenes, ugyanakkor ezúttal is szerveznek jótékonysági gyűjtést. A bevétellel az Összefogás Óbudáért Egyesületet támogatják.

Dr. Csepeli Zsuzsanna, az Óbudai Sport Kft. igazgatója büszkén számolt be arról, hogy  elmúlt három évben ingyenesen megrendezett rendezvénysorozatokon összesen 21 550 fő sportolt, mozgott együtt a III. kerületben, ezzel hívva fel a figyelmet az aktív életmód jelentőségére. 

A Sportágbörze valamint a Nyugdíjas Vizes Sportnap rendezvényekkel kiegészülve az év folyamán összesen 8 rendezvény megvalósítását tűzték ki célként, ahol mindenki megtalálhatja a számára kedves sportágat. 

A rendezvénysorozat teljes programját ide kattintva nézheti meg!



Ocskay Gábor: az eddigi legjobb EBEL-szezonunk volt Országgyűlési igen a 2017-es vizes vb-nek