misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Görbicz Anita kihagyja az Eb-t, de ettől most egyáltalán nem szomorú

Kihagyja a decemberi kézilabda Európa-bajnokságot Görbicz Anita. A világ egyik legjobb kézilabdázója azonban ezért korántsem szomorú. Klubja közleményt adott ki.



- Húsz évig a kézilabda játszotta a főszerepet az életemben, és most úgy éreztem, itt az ideje más szerepet is vállalnom. Nagyon boldog vagyok, hiszen a baba egészséges, és én is jól érzem magam, mert már nagyon vártam a jó hírt. Elhatározásomat a nyár elején a klubommal, és Németh András szövetségi kapitánnyal is egyeztettem, akik elfogadták a döntésemet, így a jelenlegi szezonra ennek fényében készültünk. Mérkőzést már nem vállalok, de az edzéseket folytatom az orvosom által jóváhagyott terheléssel - olvashatóak Görbicz szavai az ETO közleményében.

Ha valaki nem érteni a „baba egészséges” kifejezést, Görbicz Anita gyermeket vár, ezért nem lesz ott a kontinensviadalon.

A válogatott kapitánya, Németh András is örül Görbicz boldogságának, és mint mondta, a nemzeti csapatnál is van B-terv.

- Sok szeretettel gratulálok Anitának és sok boldogságot kívánok neki! A válogatott szurkolói gyarapodtak, hiszen Anita lesz talán a csapat legnagyobb drukkere az Európa-bajnokságon. A pályán nem lehet velünk a tornán, így természetesen ez komoly feladat elé állít minket, azonban mostantól azon leszünk a játékosokkal és a stábbal együtt, hogy nélküle is versenyképes és eredményes csapattal állhassunk ki decemberben a kontinensviadalon – mondta Németh András. 

 



Brutál futás - a Puskásban Sztárvendég tart előadást a Jégpalotában