misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Teniszünnep a SYMA csarnokban

A Magyar Tenisz Szövetség októberben jelentette be, hogy 6 év után ismét Fed Kupát rendez a fővárosban. A verseny azonban ezúttal több lesz egyszerű csapatversenynél, hiszen a szervezők célja egy teniszünnepet varázsolni a SYMA csarnokba.

angioedema treatment
- Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét megrendezhetjük ezt a rangos eseményt Budapesten. 16 csapat fog ütőt ragadni, így négy négyes csoportot fognak alkotni a nemzetek. Olyan kiemelkedő játékosok várhatóak, mint a világranglista 2. helyezett Viktoria Azarenka, a román Simona Halep, a belgák kiválósága Kirsten Flipkens, valamint a britek junior tehetsége Laura Robson. A magyar csapat névsorsa még nem teljes, de bízom benne, hogy a legerősebb felállásban fogunk pályára lépni. Számítunk Babos Tímeára, Jani Rékára, Bukta Ágira, Czink Melindára és természetesen a fiatalokra is. A jegyértékesítés már elkezdődött, a Ticket Express honlapján tudnak a teniszbarátok belépőt vásárolni az eseményre - mondta Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára.

- Különleges lesz ez az esemény, mert február 8-án első ízben rendezzük meg a Magyar tenisz napját, amelynek sztárvendége Szeles Mónika lesz. A rendezvény célja a teniszsport népszerűsítése a gyerekek és családok körében, és a hangsúly elsősorban a gyerekek aktív bevonásán lesz. Kipróbálhatják a tenisz alapjait a Play & Stay mini-teniszen keresztül, személyesen találkozhatnak és ütögethetnek Szeles Mónikával, Temesvári Andreával, Szávay Ágnessel és más kiváló volt válogatott teniszezőkkel. Szeretnénk bevonni a szülőket is, számukra a nemzetközileg egyre népszerűbb cardio-teniszt szeretnénk bemutatni - mondta a főtitkár.

A Magyar tenisz napjára a belépés ingyenes, valamint a Fed Kupa mérkőzései aznap ingyenesen megtekinthetőek a Syma csarnok szomszédos „A” csarnokában.

Az esemény tervezett programja:
Federation Kupa mérkőzései:
Február 4-6: csoportmérkőzések 10.00 és 16.00 kezdettel
Február 7-9: rájátszás 10.00 és 16.00 kezdettel

Magyar Tenisz Napja:
Február 8. 10.00-16.00
10:00-16:00 Tenisz sziget: játékos feladatok és versenyek gyerekeknek folyamatosan
10:30-12:00 Play & Stay mini-tenisz Szeles Mónikával, Temesvári Andreával és volt magyar Fed Kupa és Davis Kupa játékosokkal, valamint speciális tenisz bemutató Szávay Ágnessel
12:00-13:00 Szeles Mónika autógram osztás
12:30-13:00 Az U12 és U14 utánpótlás válogatott bemutatója
13:00-14:00 Cardio-tenisz bemutató Schobert Norbert vendégszereplésével
14:00-15:30 Play & Stay mini-tenisz volt magyar Fed Kupa és Davis Kupa játékosokkal
15:30-16:00 MTSZ elnöki köszöntő, díjátadók
zp8497586rq



Még lehet nevezni a Showboard diákolimpiára - fődíj egy ausztriai edzőtáborozás Eb-re készülve