misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Kiszenvedett siker Tunézia ellen



Második vb-csoportmérközősén Tunézia ellen lépett pályára a magyar válogatott, és rendkívül nehezen, de két góllal győzött, így továbbra is százszázalékos csoportjában. A mieink kedden Ausztrália ellen folytatják a tornát.






Első mérkőzésén aratott biztos sikere után a magyar válogatott hétfőn délelőtt spinning-edzésen regenerálódott, majd délután végre edzéskörülmények között is igénybe vehette a Spens Arénát – minderre a nyitómeccs előtt nem volt lehetősége, hiszen a kiscsarnokban gyakorolhatott. Zácsik Szandra folyamatosan együtt edz társaival, így a legfontosabb csoportmeccsekre reményeink szerint már bevethető lesz a hasi fájdalmakkal küszködő balátlövő.

Tunézia egyébként 2001 óta rendszeres résztvevője a világbajnokságoknak (2005-ben hiányzott egyedül), a legjobb helyezése a 2009-es 14. hely. Az Afrika-bajnokságon 2010-ben és 2012-ben is ezüstérmes lett Angola mögött, igaz, három éve egy, tavaly pedig két góllal kapott ki a kontinensbajnokság döntőjében, így – ismerve az angolaiak erejét – egyáltalán nem becsülhető le Paulo Jorge De Moura Pereira együttese. A csapat két legjobbja a Viborg légiósa, Mouna Chebbah, illetve a Byasen Trondheim játékosa, Raja Toumi.

A magyar válogatott eddig három alkalommal találkozott Tunéziával, és mindannyiszor győzött: 1975-ben vb-meccsen 28-6-ra vertük az észak-afrikaiakat, a 2009-es kínai világbajnokság 1. fordulójában 33-25-re, három évvel ezelőtt Miskolcon 36-22-es magyar siker született.

Kiss Éva kezdett a magyar kapuban, a magyar védelem azonban többször is lassan reagált, így felváltva estek a gólok az első negyedórában. Dhaouadit nem tudta tartani a magyar csapat, így nem tudtuk leszakítani az észak-afrikaiakat. Kovacsicz a 28. percben második két perces kiállítását kapta, azonban kettős emberhátrányban is betaláltunk szünet előtt. A félidő végét jelző dudaszó előtt egy kipattanó labdából egyenlítettek a tunéziaiak, így nem tudtunk előnyt szerezni félidőre.

Szünet után koncentráltabban védekezett a magyar csapat, így három gólos előnyre tett szert, ám ismét magunkra hoztuk a vendégeket, így maradt a szoros állás. 20-18-as magyar vezetésnél újabb gólt kaptunk, ráadásul Tomorit kiállították, Szucsánszki pedig büntetőt hibázott. Chebbah kiegyenlített tíz perccel a vége előtt, sőt, az észak-afrikaiak a vezetést is megszerezték, míg a magyar válogatott közel tíz percig nem tudott gólt szerezni. Tomori és Vérten góljával két gólos lett az előnyünk négy perccel a vége előtt, Elghaoui azonban szépített. Az 58. percben emberelőnybe kerültünk, Tomori gólt szerzett, így az utolsó pillanatban kapott gól már nem számított: két góllal győzött a magyar válogatott!

 

 



Kamu Edzőmeccs jellegű vb-meccs Ausztrália ellen