misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Úgy tűnik, Erdei Zsolt nem bunyózik többet

Korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú világbajnokunk, Erdei Zsolt (33-1-0, 18), hogy januárban ringbe lép a koszovói származású Elvir Muriqi ellen. Elmondta, valóban megkeresték Amerikából egy ilyen ajánlattal, de ezt tegnap visszautasította, és ez könnyen azt jelentheti, hogy végleg lehúzza a rolót.
software download











Nagyon úgy tűnik, Erdei Gracsov ellen bokszolt utoljára (Fotó: Hegedűs Gábor)

„Valóban kaptam Amerikából ajánlatot a Muriqi elleni januári mérkőzésre, de ez a meccs nem jön létre, ugyanis tegnap nemet mondtam – nyilatkozta a 39 esztendős Erdei Zsolt, korábbi világbajnok profi ökölvívó. – Korábban gondolkodási időt kértem, ezt az amerikaiak félreértették, mert úgy gondolták, hogy biztosan vállalom a meccset, ezért jelenhettek meg erről szóló hírek. A körülmények azonban nem voltak megfelelőek, ezért a családommal történt egyeztetés után lemondtam az összecsapást.”

Madár kifejtette, abban az esetben vállalta volna a mérkőzést, ha a szervezők győzelem esetén garantálnak neki egy nívósabb, akár világbajnoki meccset, de ezt nem vállalták, és más feltételek sem teljesültek.

„Többek között az is nehezítette a megállapodást, hogy más irányú elfoglaltságokat már vállaltam a közeljövőre, amelyek mellett nem lett volna elegendő időm a megfelelő felkészülésre” – fogalmazott Erdei, aki azt is elmondta, ezek után kevés esélyt lát a folytatásra.

„Szerettem volna még bokszolni, de könnyen előfordulhat, hogy ezek után nem kapok több ajánlatot, mert az amerikai menedzsment kicsit megsértődött az elutasításom miatt. Ha pedig nem biztosítják a feltételeket, nem kapok megfelelő ajánlatot, akkor lehúzom a rolót” – jelentette ki Erdei, aki már régóta készíti elő a profi pályafutása utáni életét. Foglalkozik edzősködéssel, dolgozik az Erdei Zsolt Sportegyesületben és a Madárfészek bokszakadémián gyerekekkel is szeretne foglalkozni.

A korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnok legutóbb, profi pályafutása során 34. alkalommal márciusban lépett kötelek közé, amikor erősen vitatható pontozással vereséget szenvedett az orosz Gyenyisz Gracsovtól. Az volt az első veresége, és jelen állás szerint az utolsó meccse…

Forrás: nso.hu/Pór Károly
765qwerty765



Fejre esett és lebénult a magyar karatebajnok Amerikából érkezett a segítség az egri pólósoknak