misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Félbeszakadt a kosármeccs, mert elfáradt a játékvezető

Egészen rendhagyó események történtek szombaton egy kosárlabda-mérkőzésen Sopronban, amikor a juniorbajnokság egyik összecsapása szakadt félbe a 7. percben.









A játékvezető nem akart fáradtan rossz döntéseket hozni, inkább letette a sípot (Fotó: Gazsovics Krisztián/9400hir.hu)

A noikosar.smafc.hu klubhonlap beszámolója szerint a SMAFC lányai a Kanizsai Vadmacskákat fogadták hazai pályán, és a mérkőzés komoly téttel bírt, hiszen az volt hivatott eldönteni, hogy melyik csapat jut tovább a régióból a rájátszásba.

A 9400hir.hu tudósítása szerint már kezdés előtt furcsa volt, hogy csak egy játékvezető állt a parketten a megszokott kettő helyett. A nézőtéren szép számmal gyűltek össze a hozzátartozók, rajongók, és biztatták a soproniakat. Nagy hévvel indult a találkozó, ahol az első pontnak a vendégek örülhettek, majd a SMAFC lányai is megkezdték a pontgyűjtő akciók sorát. A tudósítás szerint szokatlanul sok fault marad sípszó nélkül, ezért ment is a reklamáció mindkét oldalról.
college essays writing services
Aztán a 7. percben ledermedt a csarnok: 10–10-es állásnál támadtak a soproniak, amikor a közönség heves reklamálásba kezdett, ugyanis kemény ütközések követték egymást a küzdőtéren. Ekkor már megszólalt a síp, ám hosszabban, mint máskor… A játékvezető szétcsapta karjait, odament a technikai asztalhoz, letette a sípot, és bejelentette, hogy megszakítja a mérkőzést. Az ok egyszerű: egyedül, fáradtan – előtte három serdülőmeccset vezetett le – nem szeretné eldönteni a két fél küzdelmét, különös tekintettel a meccs tétjére.

A klubhonlap és a soproni helyi portál is megjegyzi: furcsa volt a döntés, ám be kell látni, így volt jó. Mivel a telefonálgatás, új játékvezető előkerítése nem hozott eredményt, háromnegyed óra elteltével a csapatok lezárták a meccset, amely így 10–10-zel ért véget.
A nem mindennapi eset kapcsán a 9400hir.hu joggal vet fel kérdéseket – Hogy lehet egy ilyen találkozót úgy megszervezni, hogy nincs megfelelő játékvezetés? Mit tegyen az a játékvezető, akinek aznap sorozatban az már a negyedik találkozója, ráadásul elég fontos is? Mikor, hol, hogyan kerül sor a meccs pótlására és ki fogja állni az utazás, személyzet, orvos, terembérlés stb. költségét? –, amelyekre alighanem a kosárlabda-szövetségnek kell választ adnia.
765qwerty765



Ferenc pápa fogadta Borkai Zsoltot és Szabó Bencét Visszavonul az egyik legeredményesebb magyar teakwondós