misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

A macska és a varázsló



Hétfőn tizennyolc játékossal megkezdi a közvetlen felkészülést a női válogatott a decemberi világbajnokságra. Az utazó keret kihirdetése előtt még több kérdés nyitott. Hajdu János szövetségi kapitány bízik benne, hogy a hátralévő időben választ talál, és a legerősebb összeállításában utazhat a csapat Újvidékre.






- Hogyan reagált Görbicz Anita bokasérülésének hírére?
- Amikor reggel hét óra körül csörgött a telefonom és megláttam, hogy Anita keres, azonnal tudtam, hogy gond van, sérült. Miután beszéltünk, azonnal hívtam Balogh doktort, aki azt mondta tíz nap. Úgy látszik, ha én vagyok a szövetségi kapitány és Görbe csapatban van, akkor mindig történik vele valami. Így volt ez a pekingi olimpia előtt is, de meggyógyult és nagyon sokat segített a válogatottnak. Hiszem, hogy ez most is így lesz, hiszen Görbe egy macska, gyorsan gyógyul, míg Balogh doki egy varázsló, és ők ketten csodákra képesek.
- Korábban tizenhat főben gondolkodott, végül mégis tizennyolc játékost hívott be a felkészülés utolsó időszakára. Miért?
- Többször módosítottam az eredeti elképzelésemet. Először szerettem volna néhány fiatalabb, 90 után született, új játékost is beépíteni a csapatba, de láttam, hogy az Európa-bajnoki bronzérmet szerzett válogatott tagjai nagyon erős köteléket alkotnak, nagyon jó szellemben, egymásért küzdenek. Ráadásul nagyon rövid idő állt rendelkezésemre, ezért ezt az ötletet elvetettem. Azt is terveztem, hogy már csak a tizenhatos kerettel kezdem el a munkát Balmazújvárosban, de maradtak kérdőjelek, mostanáig nem tudtam nyugodt szívvel dönteni. Konzultáltam a közvetlen kollégáimmal, a klubedzőkkel és nem voltunk egyöntetű véleményen, ezért nem döntöttem. Időre van szükségem, de december 2-ra biztosan kiderül, hogy végül tizenhatan vagy tizenheten utazunk, és tizenöt vagy tizenhat játékost nevezünk be a csoportmeccsek rajtjára.
- Milyen szempontok vezérlik a döntését?
-A legütőképesebb csapatot szeretném összeállítani, amely elérheti a kitűzött célt. A következő héten még sokat változhat a forma, a játékosok egészségi, fizikai állapota, egyszóval minden. A nőknél nem meglepő, hogy például a klubban nudli teljesítményt nyújtva az új impulzusok, a közösség, pillanatok alatt megdobja a játékost és máris bombaformában szerepel. A tavalyi jó morálú, erős szellemiségű válogatott, amelyhez tulajdonképpen Triffa Ágnes személyében egy régi-új játékos érkezett, hiszen Cifra Anita és Zácsik Szandra sérülés miatt nem volt ott az Eb-n, bármikor képes arra, hogy egy-egy ember teljesítményét megdobja.
- Valóban nem volt szükség arra, hogy új játékosok is lehetőséget kapjanak?
- Ha valaki, én biztos híve vagyok annak, hogy lehetőséget adjak a fiataloknak, de ennek most nem jött el az ideje. Nem biztos, hogy jót tett volna a csapatnak, a sportág eredményességének és a leendő játékosoknak sem, ha ilyen rövid idő alatt próbálunk meg új embereket beépíteni. A lányok várják vissza Karl Erik Böhnt, és én biztos vagyok benne, hogy vissza is jön. A magyar válogatottnak pedig lesz akár egy teljes éve, hogy a hazai rendezésű Eb-re felkészüljön, tehetséges fiatalokkal frissüljön, és a lehető legerősebb legyen majd itthon.
- Egy régi-új játékos, Triffa Ágnes azért mégis lehetőséget kapott. Miért döntött három kapus mellett?
- Ági remek teljesítményt nyújt a Vácban, hétről hétre kiemelkedik csapatából, amire Konkoly Csaba kollégám is felhívta a figyelmemet. Bízom Herr Orsolyában és Kiss Évában, de igazán a három kapus szisztéma híve vagyok, világversenyen és edzésen egyaránt. Szeretném, ha ők hárman és én egy külön csapatot alkotnánk a nagy csapaton belül. Remélem, hogy a három kapus erősíteni fogja egymást, és segíteni a jobb teljesítmény elérését. Kapusedző, ahogy tavaly az Eb-n, most sem lesz velünk, de a lányok rutinjában és közös munkában bízva, szeretnénk előre lépkedni.

A magyar női válogatott kerete:
Kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC), Triffa Ágnes (Ipress Center Vác)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Soós Viktória (Győri Audi ETO), Tomori Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Cifra Anita (FTC Rail Cargo Hungaria), Szamoránsky Piroska (FTC Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Szekeres Klára (Érd), Triscsuk Krisztina (Érd), Zácsik Szandra (FTC Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújvárosi Kohász KA)

Szövetségi kapitány: Hajdu János
help with writing an essay

Edző: Siti Bea



Budapesté a történelem első női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four-ja Ez igen! Szegedi kézilabdázók adóznak Fehér Miklós emléke előtt